KromhoutHanomag Henschel

 

 

Restauratie Bussing

Start Omhoog

Google WWWClassictrucks.nl

Ons nieuwe privemailadres is aspaansen"apenstaartje"kpnmail.nl

Vorig jaar is onze Büssing gerestaureerd. Omdat wij met de verbouwing bezig waren, druk druk druk, heeft pa hem onder handen genomen.

En zoals u ziet heeft hij dit goed gedaan. Letterlijk ONDER handen. Eerst heeft hij hem half gesloopt,

en schoongemaakt.

Daarna moest hij natuurlijk goed geschuurd worden en werd de ruimte die de sierpijpen hadden bezet opgevuld. Ook de rest van de deukjes werden met plamuur gevlakt.

Nadat de auto er weer gladjes uitzag moest er afgeplakt worden om hem te kunnen spuiten. Maar ja, wat word het dan? 2 kleuren rood met een witte bies? Dat wilden we dus liever niet. Dus werden het de "oude" kleuren. Blauw/Rood. Door deze kleuren leek het weer een authentieke Büssing.

Nadat de cabine in kleur was, en goed bevonden, werd ook de rest van de auto onder handen genomen. De laatste restjes groen gingen er van af.

En zo hadden we weer een nieuwe/oude auto. Nou ja zo gemakkelijk gaat het natuurlijk niet. Er zitten heel wat uurtjes werk in. Dat plamuren en schuren, en weer plamuren en schuren gaat je niet in je koude kleren zitten. Of juist wel natuurlijk want die schuurstof zit OVERAL. Maar het uiteindelijke resultaat was verbluffend. Alsof we een andere Büssing gekocht hadden.

Daarna kwam pa nog aan met stickers voor op de deuren. Die maakten het geheel echt af. In eerste instantie stond er alleen Roel en Astrid maar toen de vraag van de kinderen kwam waarom zij er niet bijstonden hebben we de stickers aangepast. Dit was een erg goede beslissing want we zijn er nog steeds erg blij mee dat wij ze er tussen hebben laten zetten.

Dus bij deze Pa bedankt!!

 

           

kromhout henschel ford bussing daf mack mercedes overige-merken sitemap