KromhoutHanomag Henschel

 

 

Bussing

Start Omhoog Restauratie Bussing

Google WWWClassictrucks.nl

Ons nieuwe privemailadres is aspaansen"apenstaartje"kpnmail.nl Onze nieuwe site is Oldtimertrucks.nl

bussing-web.jpg (132271 bytes)  In 1983 kochten wij de Büssing LS 1120 S uit 1964. Deze was al totaal gerestaureerd door en truckersclub. We vonden het een erg aparte, mooie auto. En zo konden Trudy en ik samen naar de shows. Zij met  haar Büssing en ik met de Kromhout. Nu hangt er achter de Büssing een trailer uit 1980. Deze is net als onze DAF trailer omgebouwd tot camper. Nu rijden mijn dochter en haar man met de auto naar shows en gaan ze ermee op vakantie. Samen met hun 2 kinderen beleven ook zij veel lol aan de shows met de mensen er om heen. Natuurlijk voor zichzelf maar vooral ook voor de kinderen omdat de opa's en oma er ook meestal zijn.

Astrid:Doordat onze kinderen gewend zijn aan de weekenden weg, en omdat opa Arie, oma Trudy en opa Frens met vriendin Anita ook bij de shows zijn, hebben wij bijna ieder showweekend vakantie.

Naast de oldtimershows willen wij dus ook op vakantie met de Büssing.

En dit jaar ....gaan we naar Lichtenvoorde om de zwarte cross te bekijken. (Jaar 7) Zwarte Cross weekendIeder jaar gaan we naar de Zwarte Cross met een grote groep om er een gezellig weekend van te maken. Onze trailer wordt daar als (gaar)keuken voor de hele groep gebruikt. Wij slapen in onze trailer met de kinderen en de rest in een grote tent of in hun eigen bus. We eten met z'n allen lekker buiten. Dit jaar zullen we daarna wel rustig aan naar Emmen rijden om daar F1 stockcar te gaan kijken . Hier nemen we ongeveer 4 dagen voor omdat we het heel rustig aan doen en via allerlei binnenwegen (lees Zandweggetjes) die kant op rijden. En kom je dan onderweg een circus of zwembad tegen stop je gewoon. Met een beetje geluk gaan opa Frens en Anita met hun DAF 2400 DK ook mee en hebben we dus echt vakantie omdat zij dan ook regelmatig met onze mannen op pad zijn.

Büssing LS 1120S Vorig jaar is onze Büssing helemaal opgeknapt en dus hebben we het idee dat we met een nieuwe auto in de rondte rijden. Vol trots natuurlijk. Het is nu geen showtruck meer omdat hij grotendeels teruggebracht is in de oude staat. Ook de kleuren zijn nu weer zoals het hoord. Een Büssing in Blauw/rode kleuren. Nu willen we de trailer ook nog gaan verbouwen maar we kunnen niet alles tegelijk. Eerst moet ons huis verbouwd worden en dan gaan we verder aan de trailer.

Astrid

kromhout henschel ford bussing daf mack mercedes overige-merken sitemap